BRICOLAJ

Ghivecele decorative din lemn pentru flori, by Andrei - DIY

  • DIY
1

Povestea mea

Din momentul în care am decis și am reușit să mă mut la casă, mi-am dat seama că voi avea spațiul necesar pentru a-mi putea cultiva (la propriu) hobbyul. Asa am ajuns la ghivecele decorative din lemn pentru flori. 

 

Ca să vă fac o mică incursiune în istoricul acestui hobby al meu, ar trebui să încep cu povestea mutării mele la cămin, ca student. Venit din Brăila la București, percepeam foarte multe diferențe de ansamblu, mai ales în ceea ce privea noua locuință. Mai exact, acasă însemna o casă micuță cu o curte mare, undeva la țară. Aveam pomi, multe flori și, în principiu, multă natură. Mă bucuram foarte mult de asta. Apoi m-am mutat la cămin, o cameră dintr-un fost bloc de apartamente. 

Primele două luni au fost ok, mi-am balansat nevoia de natură în imediata proximitate cu ajutorul parcului din apropiere - dar treaba asta nu a durat mult. Următorul pas firesc a fost să merg la colegii mei și să-i întreb ce părere ar avea dacă aș începe să populez camera cu plante. Cu condiția de a mă ocupa personal de toate, au fost de acord și, astfel, am început să aplic planul.

2

Ghivecele de lemn

Nu am vrut să fie nimic banal, așa că am început un proiect de transformare a ghivecelor de plastic, în ceva mai natural. Astfel, am ales lemnul. Creativitatea specifică unui proiect de DIY/bricolaj în cazul acesta a fost că am folosit felii grosuțe de trunchi (sau altfel spus, mini-buturugi), în mijlocul cărora am făcut loc plantelor. În cazul plantelor foarte foarte mici, am ales să creez ghivecele decorative din lemn, dreptunghiulare, ca niște acvarii, din bucăți din scândură frumos lăcuite. Pe acestea din urmă am ales să le finisez mai mult, însă ghivecele din bucăți de trunchi au rămas în stare cât se poate de naturală. În total, am creat 11 ghivece care mi-au ocupat o săptămână întreagă. Grădina mea acum este foarte vie și mă bucur să fi contribuit atât de mult la asta.

0
Aprecieri
0
Comentarii

0 Comentarii

Cele mai recente proiecte

MLM

Leroy Merlin | COMMUNITY MANAGER

- De ce am schimbat ? m-am mutat in acest apartament in 2007 si am...

   Afla mai multe
DIY

Leroy Merlin | COMMUNITY MANAGER

Eu sunt Andrei, iar plantele sunt o parte foarte importantă din viața mea. 

   Afla mai multe
MLM

Leroy Merlin | COMMUNITY MANAGER

Eu sunt Liviu și sunt programator. Prin urmare, sunt un om care stă cea mai mare parte din zi...

   Afla mai multe
DIY

Leroy Merlin | COMMUNITY MANAGER

Numele meu e Ionuț și îmi place foarte mult să lucrez cu lemnul. 

   Afla mai multe