BRICOLAJ

Taburet gradina, creat manual - DIY

  • DIY
1

How to do it!

Ideea unui taburet de gradina, creat de mânuțele mele o aveam în minte cu ceva timp înainte să mă apuc efectiv de el. Îmi doream ceva unic și folositor pentru colțișorul meu de make-up. Astfel am creat un loc de depozitare dar și o piesă de mobilier, destul de confortabilă. Materialele le-am adunat în timp. 

 

De exemplu, găleata de lavabilă a fost spălată și uscată după zugrăvirea dormitorului, sfoara a fost găsită pe un șantier de construcție al unei case - este genul de frânghie folosită împreună cu un scripete pentru ridicarea sau coborârea găleților cu maltăr respectiv moloz. Pistolul de lipit la cald a fost cumpărat cu un an înainte pentru confecționarea ornamentelor de Crăciun. Materialul galben (se poate folosi orice culoare în funcție de preferințe) reprezintă o bucată dintr-o draperie veche. Florile uscate pentru decor le aveam aruncate într-un sertar, rămase de la decorațiunile de Crăciun, iar pernuța, de 50x50cm, nu o mai foloseam de ceva vreme - stătea în dulapul cu lucruri vechi pe care nu le mai folosești, dar nici nu le arunci.Pentru început, am curățat găleata cu detergent, în interior și exterior. Pentru a lipi sfoara am aplicat silicon cu pistolul de lipit la cald pe porțiuni mici pentru a nu se usca siliconul apoi foarte repede am fixat sfoara continuând să aplic silicon, apoi sfoara până am ajuns la capătul acesteia. 

 

Pe capacul de la galeata de lavabila am aplicat silicon cald tot cu pistolul (îmi place mult să folosesc pistolul de lipit la cald), apoi am fixat pernuța și am potrivit colțurile acesteia pentru a se încadra perfect în forma de sferă a capacului. Peste pernuță am aplicat materialul de culoare galbenă și l-am lipit cu silicon, încadrând și capacul. Apoi pentru a acoperi în întregime capacul și marginile lipite ale marialului am mai pus o bucățică de material decupat pe rotund și, bineînțeles, lipit cu silicon. Acelasi material a fost folosit și pentru baza taburetului, asta pentru că sfoara nu a ajuns pentru a acoperi total găleata. Dar produsul final arată de parcă așa ar fi trebuit să arate de la bun început. Asta și urmăream :) În momentul de față , taburetele este folosit strict pentru șezut, de el bucurându-se clientele mele la machiaj. Dar arată foarte drăguț ca și decor.

0
Aprecieri
0
Comentarii

0 Comentarii

Cele mai recente proiecte

MLM

Leroy Merlin | COMMUNITY MANAGER

- De ce am schimbat ? m-am mutat in acest apartament in 2007 si am...

   Afla mai multe
DIY

Leroy Merlin | COMMUNITY MANAGER

Eu sunt Andrei, iar plantele sunt o parte foarte importantă din viața mea. 

   Afla mai multe
MLM

Leroy Merlin | COMMUNITY MANAGER

Eu sunt Liviu și sunt programator. Prin urmare, sunt un om care stă cea mai mare parte din zi...

   Afla mai multe
DIY

Leroy Merlin | COMMUNITY MANAGER

Numele meu e Ionuț și îmi place foarte mult să lucrez cu lemnul. 

   Afla mai multe